Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği (DİKAB) Atama Puanları
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni ilkokullar, ortaokullar ve liselerde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Değerler, Kur’an-ı Kerim, Peygamberin Hayatı gibi dersleri veren öğretmendir. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atanmak için geçmişte eğitim fakülteleri bünyesinde yer alan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği programından mezun olmak gerekiyordu. Ancak, 2017 yılı sonunda alınmış olan bir kararla bahse konu lisans programı kapatılmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı, alandaki öğretmen ihtiyacını aşağıdaki bölümlerden mezun alan ve formasyon olarak ifade edilen programı bitirmiş adaylardan karşılamaktadır. (Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 Sayılı Kararına Göre) Bahse konu formasyona sahip öğretmenler İmam-Hatip liselerinde yer alan Osmanlı Türkçesi, İmam-Hatip Lisesi meslek dersleri, Arapça gibi dersleri de vermektedirler.
- İlahiyat Fakültesi
- İlahiyat Bilimleri Fakültesi
- Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi
- Dinî İlimler Fakültesi
- İslami İlimler Fakültesi
Yıllara Göre Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Atama Puanları
Takipçilerimizin atama KPSS puanları hakkında geniş bir fikir elde edebilmeleri için 2014 Eylül’den bu yana yapılmış tüm atamalardaki puanları esas alan geniş bir tablo hazırlıyoruz. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği alanındaki atama puanlarına bakıldığı zaman 2016 Ekim’de yapılan atamadan bu yana benzer bir atama puanı oluştuğunu görmekteyiz. Alanın KPSS atama taban puanları genellikle 75 civarında şekillenmektedir. 2019 Ağustos’ta tamamlanmış olan son atamada DİKAB alanının taban KPSS puanı 74,73 olarak şekillenmişken, taban mülakat puanı 75 olmuştur.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Atamalarında Ayrılan Kontenjanlar
DİKAB alanına ayrılan kontenjanlar göz önünde bulundurulduğu zaman birçok öğretmenlik alanından daha fazla kontenjan ayrıldığı görülür. Tabloda görüleceği üzere, alana ayrılan kontenjanlar genellikle %10 civarındadır. 20.000 öğretmen ataması yapılan yıllarda yaklaşık 2000 öğretmen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanına atanmaktadır.