Çocuklarınızla Beraber İzlerken Keyif Alabileceğiniz 12 Animasyon Film

Animasyon filmler azmi ve hayallerin peşinden koşmayı, dostluğu ve önemini ayrıca hayattaki engeller karşısında pes etmemeyi sadece küçüklere öğretmiyor büyüklere de unuttuklarını hatırlatıyor. Yıllar içinde hayatın telaşesi yüzünden çoğu zaman dostlarımızı, ailemizi ihmal ederken hayallerimizin çocukça ve komik olduğunu düşünürüz. Halbuki biz o hayalleri kurar, o dostları edinirken pes etmeyi, ihmal etmeyi hiç düşünmemiştik. İşte bu yüzden animasyon filmler için sadece çocuk eğlencesi işte, diye düşünmek yerine kurgunun içine girerek, hayatımız için bir anlam çıkararak izlemeliyiz. Her animasyon film ne yazık ki bu kadar masum değil, çocukların zihinlerine sizin hiç istemeyeceğiniz mesajlar da gönderebiliyorlar. Bu yüzden onlarla izlemeden önce birkaç tavsiye almak faydalı olabilir. Siz zahmet etmeyin diye bu animasyon filmleri sıra gözetmeden listeledik.

Arabalar (Cars)

2006 yılında Pixar tarafından yapılan bu animasyon filmde Şimşek McQueen gelecek vaat eden bir yarış arabasıdır. En büyük hayali Piston Kupası’nı kazanmak ve yalnızca birincileri destekleyen Dinomo’nun sponsorluğunu elde etmektir. Ancak bir kaza sonucu yolu Radyatör kasabasına düşer. Burada işler hiç onun hayal ettiği gibi yürümez, büyük sürprizlerle karşılaşırken tutsak kaldığı bu kasabada alçakgönüllü olmayı ve en tepede olmanın her zaman mutluluk getirmediğini öğrenmeye başlar.

Kayıp Balık Nemo (Finding Nemo)

Bir yüzgeci diğerinden daha küçük olan Nemo babası tarafından yüzen balıktan bile korunmaktadır. Ancak içinde bastıramadığı bir öğrenme ve keşfetme merakı vardır. Bu ölçüsüz merak onun yaşadığı yerden epey uzaklaşmasına ve başına türlü belaların gelmesine neden olur. Babasıysa onu bulmak ve evine getirmek için amansız bir yolculuğa çıkar. Güçlü aile ilişkileri ve her yaştan insanı ekran başına kilitleyecek akışıyla kaçırılmaması gereken bir animasyon filmi.

Sevimli Canavarlar (Monsters Inc.)

Biz pek de dolabımızın içindeki canavarlardan korkmadık ama mutlaka hepimizin yaramazlık yaptığında gelip bizi kaçırma ihtimali olan bir öcüsü vardı. İşte Sevimli Canavarlar işleri bize o öcülerin gözünden anlatıyor. Canavarlar çocukları korkutmak üzerine kurulmuş bir şirkette çalışırlar. Attırabildikleri çığlıkların şiddetinde de şirket içinde bir sıralamaları vardır. Çünkü bu çığlıklar enerji kaynağıdır. Ancak bir çocuk yanlışlıkla canavarlar dünyasına düştüğünde şirketteki işler kökünden değişme tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Şimdi korkutan bir çocuktur ve korkanlar da canavarlardır.

Ratatuy (Ratatouille)

Mutfağınızda bir fare düşünün. Mide bulandırıcı olmalı ama fare Remy mutfakta harikalar yaratan yetenekli bir fare. Remy’nin hayali ünlü bir aşçı olmaktır ve bu hayalini gerçekleştirmek için Paris’e gider. Şans eseri ünlü bir restoranın kanalizasyonuna düşen fare Remy, burada çalışan bir insanla yaptığı anlaşma sonucu sonunda istediği şeyi yapmaya başlar ancak işler her zaman tıkırında gitmez.

Kung Fu Panda

Yemeğe düşkünlüğüyle ün salmış panda Po işlerin çok kızıştığı bir dönemde ejderha savaşçısı seçilir. Ancak Po’nun ne Kung Fu’dan ne de dövüşmekten anladığı bir şey yoktur. O yemek yer ve babasının tofu restoranında çalışır. Bu panda gerçek bir ejderha savaşçısına dönüşürken asıl önemli olanın fiziksel görünüşü ve ne kadar yediği olmadığını hem kendisine hem de etrafına göstermeye başlar. Asıl önemli olan kendinin farkında olmaktır.

Dinozor (Dinosaur)

Daha insanlar yeryüzünde yokken yani ilk insandan 65 milyon yıl önce dünya üzerinde dinozorlar hüküm sürüyordu. 2001 yılında gösterime giren bu animasyonda onların sonunu getirecek meteor yağmuru başlar. Aladar isimli dinozor ve diğerleri yok oluştan kurtulmak için anakaraya doğru zorlu bir yolculuğa çıkarlar. Gücün her şey demek olmadığının anlaşıldığı bu yolculukta Aladar’ı ve diğer güçsüzleri kurtaran şey birbirlerinden vazgeçmemeleri ve akılları olacaktır.

Robotlar (Robots)

Ailesinin durumu pek de iyi olmayan Rodney bir mucittir ve çocukluğundan beri televizyondan seyrettiği meşhur bir mucit robotla tanışmak icatlarını ona göstermek ister ama o büyüyene kadar büyük şehirde işler epey değişmiştir. Artık her şey satma odaklı olmuş ve satın alacak gücü olmayanlar ötelenmiştir. Bütün bunların sebebiyse gücü ele geçirmeyi başarmış kötü bir robottur. Rodney yine de bu zorluklar karşısında pes etmez ve savaşmayı seçer. Şimdi Rodney ve şehirde tanıştığı diğer arkadaşlarının hedefi bu kötü robota dersini vermektir.

Köpekbalığı Hikayesi (Shark Tale)

Bir köpekbalığı düşünün ki hiç de vahşi değil. Balıkları yemekten hoşlanmıyor hatta tiksiniyor. Hem de bu köpekbalığı ünlü bir mafya babasının oğlu, adı da Lenny. Oscar’sa ünlü olmak ve şehre tepeden bakan gökdelende bir oda kiralamak isteyen küçük bir balık. Bu ikisinin yolu kesiştiğinde iki tarafın da işine yarayacak bir plan yaparlar. Etrafa Oscar’ın Lenny’i öldürdüğü söylentisini yayarlar ancak bu söylenti onların kontrol edemeyeceği kadar çabuk büyür ve Oscar mafyaların aradığı bir numaralı kişiye dönüşür.

Zootropolis: Hayvanlar Şehri (Zootopia)

Hayvanların içindeki vahşi içgüdü bir şekilde durdurulmuş ve bütün hayvanlar bir arada barış içinde yaşamaya başlamıştır. Şehirler kurmuş, kanunlar koymuş ve medenileşmişlerdir. Tavşan Judy polis olarak büyük şehre geldiğinde küçüklüğü ve sevimliliği yüzünden kimsenin dikkate almadığı ve yeteneğine bakılmadan kolay görevler verilen birine dönüşmüştür. Kendini ispatlamak ister. Sırf tilki olduğu için insanların ona önyargıyla yaklaştığı Nick’le tanıştığında bu ikiliyi çözmeleri gereken büyük bir gizem beklemektedir.

Crood’lar

Crood’lar taş devrinde yaşayan bir ailedir ve değişimin ne kadar kötü ve ölümcül olduğunu pek çok kere tecrübe ettikleri için onların yaşamasını sağlayan bir monotonluk içindedirler. Ancak mağaraları bir depremde yıkıldığında değişim mecburi hale gelir ve bu aile büyük ve tehlikeli bir yolculuğa çıkmak zorunda kalır. Bu yolculuk sırasında yeniliği seven ve ateş yakmayı bilen bir gençle karşılaşırlar. Bu genç onların tekdüzeliğe olan inanışlarında büyük değişmelere neden olacaktır.

Cesur (Brave)

Merida, kalıplara uymayan, uymayı da reddeden kimseye zarar vermeden yaşayan asi bir kızdır. Kaderini başkalarının belirlemesine izin vermez. Geleceğinin kendi ellerinde olduğuna inanmaktadır. Bu yüzden onu kontrol etmek isteyen çevresindeki insanlar tarafından sevilmez. Üzerinde dolanan korkunç laneti bozmak için daha önce hiç olmadığı kadar cesur olması gereken bir maceraya atılır.

Komşum Totoro (Tonari no Totoro)

Hayao Miyazaki’nin eserlerinden biri olan Komşum Totoro’da anneleri adı bilinmeyen bir hastalıkla cebelleşen iki kız ve babalarının taşındıkları yeni evde yaşadıkları anlatılır. Bu evde onlarla beraber yaşayan başka varlıklar da vardır ve evin yanındaki ormanı keşfetmek için çıktıklarında onları hayal gücü çok yüksek bir macera beklemektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.