Matematik Öğretmenliği KPSS Atama Taban Puanları 2020

Matematik Öğretmenliği, Milli Eğitim Bakanlıına bağlı çeşitli liselerde, öğrencilere matematik, geometri, istatistik, araştırma teknikleri, matematik uygulamaları gibi derslerin verilmesi için öğretmen yetiştiren, eğitim fakültelerine bağlı 4 yıllık bir lisans programıdır. Bu programdan mezun olan kişiler “Matematik Öğretmenliği” diploması ile mezun olurlar ve herhangi bir ek eğitime gerek duymaksızın bakanlığa bağlı liselerde ve diğer ortaöğretim kurumlarında Matematik Öğretmeni olarak çalışabilirler.

Formasyon alarak Matematik Öğretmeni olarak atanan programlar

Eğitim fakültesi bünyesinde yer alan Matematik Öğretmenliği programı dışında Fen-Edebiyat fakültesi bünyesinde yer alan Matematik ve Matematik/Bilgisayar programı mezunları formasyon olarak ifade edilen temel öğretmenlik eğitimini aldıkları takdirde KPSS’ye girip Matematik Öğretmeni olarak atanabilirler.

Yıllara göre Matematik Öğretmenliği KPSS Taban Puanları. 2016 Ekim sonrasında mülakat puanları ile birlikte.

Matematik Öğretmenliği KPSS atama puanlarına ilişkin genel bir yargı oluşturmak için 2014 KPSS’den bu yana yapılan tüm atamalardaki puanları analiz ediyoruz. Veriler göz önünde bulundurulduğunda Matematik Öğretmenliği programının atama puanlarının düz bir seyirde olduğu görülecektir. 2019 yılı Ağustos ayında tamamlanmış olan son öğretmen atamasında atama taban puanı 80,89 olurken, mülakat puanı 81 olmuştur. Matematik öğretmenliği programının en yüksek atama puanı ise 2016 Ekim ayında yapılmış olan öğretmen atamasında 85,78 olmuştur. Bu atamada atanan en son adayın mülakat puanı 90,67 olmuştur. Neyse ki grafikte görüleceği üzere son 3 atamada adayların KPSS puanlarının +-0.50 yuvarlanması ile mülakat puanları verilmekte ve ciddi adaletsizlikler yaşanmamaktadır.

Yıllara Göre Matematik Öğretmenliği KPSS Atama Puanları

Yıllara Göre Matematik Öğretmenliği Kontenjanları

Yıllara göre Matematik Öğretmenliği alanına ayrılan kontenjan yüzdeleri.

Matematik öğretmenliği KPSS atama puanlarının ciddi dalgalanmalar yaşamamış olmasına karşın, ayrılan kontenjanlar yıllara göre ciddi değişiklikler göstermiştir. Ayrılan kontenjanın genel kontenjan içindeki yüzdesi %2 ile %5,66 arasında değişmektedir. Aşağıdaki tabloda alanın kontenjan yüzdelerini görebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.